Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1
oliwa
mięsa mielonego 200 g
cebula 1
ząbki czosku 3
pomidory 3
łyzeczka przecieru pomidorowego 1
ser mozzarella
ryż 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

Cukinię kroimy na pół, usuwamy nasiona, skrapiamy oliwą z oliwek. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temp. 180 st., aż zmięknieje ok. 15 min. W międzyczasie gotujemy ryż 2 min. krócej niż zalecają na opakowaniu Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Chwilę razem smażymy, następnie dodajemy mięso i znów smażymy ok. 5-7 min. Doprawiamy , solą i pieprzem, dodajemy pomidory, bulion, koncentrat pomidorowy i dusimy ok. 10 min. Doprawiamy do smaku ziołami, solą, pieprzem i cukrem Gotowy sos mięsny mieszamy z ryżem. Farszem wypełniamy łódeczki z cukinii. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy ok. 10-15 min. Pod koniec zapiekania posypujemy cukinię startą mozarellą.Gotowe danie skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy świeżą natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojtek8 17.02.2011 12:45
fajne
Mati13 16.02.2011 10:43
bardzo lubie cukinie:)
monika156 14.12.2010 09:19
pycha
MAR3STA 22.11.2010 19:32
super!
Kate131 18.11.2010 06:59
pycha
marenka 01.11.2010 09:18
Super danie
Ewelina45 29.10.2010 09:54
pycha
Dorota76 18.09.2010 12:58
rewelacyjna
edyta51 29.08.2010 08:25
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak