roladka w paski

roladka w paski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajek

    5
  • łyżek cukru

    5
  • łyżeczka proszku do pieczenia

  • kakao 2 łyżki

  • mąka 3 łyżki

  • masło 1 kostka

  • cukier 3 łyżki

  • marmolada

  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. ubić białka na sztywno dodawać po łyżce cukru , ubijać , dodać żółtka i dalej ubijać. masę jajeczną podzielić na dwie części do jednej dodać kakao a do drugiej mąkę i po pół łyżeczki proszku do pieczenia, wysmarować dużą formę dać papier i wylewać wzdłuż formy jasny na przmian z ciemnym ciastem, upiec , wyjąć z formy zdjąć papier, zawinąć roladę w ściereczkę niech ostygnie,

2. masa: jajka z cukrem ubić na parze, masło utrzeć dodawać masę jajeczną wystudzoną do masła i ucierać rozłożyć roladę posmarowac masą , dać marmoladę i zawinąć roladę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

David

20.04.2013 20:53
wygląda super

Ewelina38

06.04.2013 14:41
pyszne, świetny pomysł z tym dwukolorowym ciastem :)

Dorota59

03.02.2013 10:23
cudna

miki47

20.09.2012 12:55
mniam

malaczarna23

09.02.2012 14:04
wyśmienita:) pycha

Natalka1

05.03.2011 20:16
pychota

gusia1000

14.01.2011 00:34
Piękny wygląd i na pewno smak.

Dorota76

15.10.2010 17:18
ciekawa bardzo pięknie wygląda

christopher1

27.08.2010 22:19
już się głodny robię :)

Margo1

27.08.2010 06:58
ciekawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat