Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kurczakiem i warzywami
Makaron gotujemy al dente wg. czasu na opakowaniu. Odcedzamy. Skrapiamy oliwą z oliwek i ostawiamy w przykrytym pokrywka garnku.
Cebule kroimy w piórka, cukinie i paprykę w kostkę, czosnek w cienkie plasterki.
Na dużej patelni rozgrzewamy masło z oliwą i szklimy cebule z czosnkiem. Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli, oprószamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz tymiankiem. Kiedy mięso się przesmaży dodajemy na patelnię kukurydzę, cukinię i paprykę. Przesmażamy razem około 3 minut. Całość podlewamy bulionem wymieszanym z mąką pszenną i zmniejszamy ogień. Gotujemy na małym ogniu kilka minut do mi miękkości warzyw..
Serwować z makaronem, posypane świeżą bazylią i tymiankiem.