Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada Z Boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
smalec
Przyprawy typu majeranek,sól,pieprz
boczek 1 kg chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada Z Boczku

Czosnek ucieramy z solą i przyprawami.Myjemy boczek,osuszamy i nacieramy porządnie ziołami.Potem go zrolujemy i mocno obwiązamy sznurkiem.Potem owijamy do folią i zostawiamy na noc w lodówce.
Na drugi dzień w rondlu rozgrzać olej,włożyc do niego boczek bez foli i zrumienić ze wszystkich stron zmiejszyc ogien.Wlać do niego szkande wody i dusić go ok 90 min.Jak wystudzi sie boczek sciagnać sznurek.
Podawać na zimno z chlebusiem:)
Smacznego:)

Pyszne jako zakąska;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 12.03.2013 18:41
ciekawe muszę wypróbować
Katarzyna/kate1980 06.10.2010 14:23
próbowałam polacam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak