Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka czerwona z dodatkiem bułki tartej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
przecier pomidorowy 2/3 szklanki
ząbek czosnku 3 sztuki
natka pietruszki 3 łyżeczki
masło klarowane 10 łyżeczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Najlepiej smakuje na ciepło,smaczne tez na zimno.

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka czerwona z dodatkiem bułki tartej

Kroki postępowania

1
Do miski wsypać bułkę tartą,dodać przecier pomidorowy oraz drobno pokrojone czosnek i natkę pietruszki,przyprawić solą o pieprzem.Wymieszać.
Krok 1 - Papryka czerwona z dodatkiem bułki tartej foto
2
Świeżą czerwoną paprykę umyć,usunąć gniazda nasienne ,pokroić na ćwiartki.Ułożyć na blaszce ,wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 2 - Papryka czerwona z dodatkiem bułki tartej foto
3
Na papryki nałożyć farsz z bułki tartej a wierzch po łyżeczce masła klarowanego.
Krok 3 - Papryka czerwona z dodatkiem bułki tartej foto
4
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 30 minut.
Krok 4 - Papryka czerwona z dodatkiem bułki tartej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.09.2016 07:44
Pysznie wyglada
gosia1988 24.08.2016 21:48
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak