Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta łososiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser feta 50 gram
łosoś wędzony 100 gram
cebula 1 szt.
masło 1 łyżka
śmietana 30% 2-3 łyżki
szczypior 4-5 gałązek
sól do smaku
twaróg 125 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta łososiowa

Na patelni roztopiamy masło i na bardzo małym ogniu dusimy w nim posiekaną cebulkę, kiedy się zeszkli dolewamy ok. 2-3 łyżek śmietany kremówki. Nadal na bardzo małym ogniu gotujemy mieszając co jakiś czas aż całość mocno zgęstnieje i konsystencją przypominać będzie odrobinę roztopiony, bulgoczący ser.
W miseczce mieszamy dokładnie pokruszony twaróg i posiekaną fetę. Następnie wlewamy do tego sos cebulowo-śmietanowego. Szczypiorek siekamy drobniutko i dodajemy do twarogu.

Siekamy wędzonego łososia [można też użyć po prostu sałatkowego] dorzucamy do reszty, mieszamy – jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 19.01.2011 15:46
fajne:)
mico 23.09.2010 11:03
no tak, troszkę jest kalorii, ale na prawdę warto :)
Sarenka 06.09.2010 15:36
Uh, kaloryczne, ale pyszzzne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak