Sok brzoskwiniowy z wanilią

Sok brzoskwiniowy z wanilią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwiń

    1 kg
  • wanilii

    laskę
  • cukru kryształu

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyć, polać wrzątkiem i obrać ze skóry. Każdą z nich przepołowić, wyjąć pestkę i pokroić miąższ w grubą kostkę. Przełożyć owoce do garnka, zasypać cukrem, podlać 1/2 szklanki wody i gotować na małym ogniu przez 40 minut. Ostudzić i przecedzić (owoców nie wyrzucać - można z nich zrobić dżem). Otrzymany sok przelać przez gazę. Ponownie zagotować i gorący wlewać do wyparzonych szklanych butelek lub słoików. Szczelnie zamknąć i pasteryzować 10 minut.

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

16.04.2012 08:54
pycha

Renataj

22.09.2011 13:31
Pyszny smak lata

Małgorzata77

22.06.2011 08:32
pięknie wygląda

Aleksandra45

18.02.2011 08:37
musi być pyszny

Karolina92

16.12.2010 19:21
o kurcze, strasznie mnie to zaciekawilo :)

christopher1

27.08.2010 22:23
Dzięki za przepis :)

cichor

26.08.2010 08:07
ale pychotka :)

Agnieszka_B

25.08.2010 15:35
Szkoda że nie można nanosić poprawek - laskę wanilii gotować razem z owocami:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat