kapusta z fasolką

kapusta z fasolką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusty kiszonej

    1 kg
  • szklanka suchej fasolki

    1
  • ziemniaki duszone

    2
  • cebula

    1
  • 0,5 kostki margaryny

  • 0,5 kg łopatki wieprzowej

  • 4 liście laurowe

  • ziarenek ziela angielskiego

    5
  • łyżeczki kminku

    0,5
  • kostki rosołowe

    2
  • przyprawa uniwersalna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

namoczyć fasolkę ( przez dobę) w wodzie. do garnka dać kapustę i pokrojone w kostkę mięso, dodać kminek ziele angielskie liście laurowe i kostki rosołowe , podlać wodą i gotować na wolnym ogniu do miekkości mięsa. w osobnym naczyniu ugotować fasolkę w wodzie z odrobiną soli do miekkości. ziemniaki ugotować i podusić , do garnka z kapustą dodać odcedzoną fasolkę , duszone ziemniaki, gotować razem ok 10 minut. pokroić cebulkę usmarzyć na margarynie na złoty kolor dodać do tego mąkę i zrobić zasmażkę, wsypać do kapusty i zagotować przyprawić magą i pieprzem . kapusty nie odcedzać w czasie gotowania, bo dodaje sie fasolkę i nie jest kwaśna..

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota59

30.01.2013 11:01
smaczniutka

fictor123

20.09.2012 16:50
super

Magdalena80

09.09.2011 22:46
tego jeszcze nie próbowałam...

Kate131

14.04.2011 11:59
uwielbiam!

gusia1000

13.01.2011 23:44
Zgadzam się z powyższymi opiniami, co do tego dania.

buksiak12

03.09.2010 13:10
mniam

buksiak12

03.09.2010 13:10
ciekawy przepis

Dorota71

03.09.2010 12:26
mniam mniam

Dorota71

03.09.2010 12:26
kocham kapustę w każdej postaci

Emilia22

03.09.2010 11:10
ciekawe jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat