Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładane z mięsem mielonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto

mąka pszenna 1 1/2 szklanki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
chili Prymat 1/2 małej łyżeczki
jajko 2
woda ciepła 30 ml

Składniki na farsz

mięso mielone 30 dag
cebula 1 mała
papryka czerwona 1 szklanka już pokrojonej
ząbki czosnku 1
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
ketchup łagodny 3 łyżki

Porada

Do przekąski można podawać różnego rodzaju sosy np. sos czosnkowy .

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładane z mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Podane na ciasto składniki wyłożyć na stolnicę. Wyrobić dobrze ciasto by nie kleiło się do rąk.
Krok 1 - Przekładane z mięsem mielonym  foto
2
Ciasto dać do miski , przykryć ścierką i odstawić na 15-20 minut.
Krok 2 - Przekładane z mięsem mielonym  foto
3
Mięso mielone dać do miski. Paprykę pokroić. Cebulę i czosnek pokroić. Dodać pokrojone składniki do mięsa i dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Przekładane z mięsem mielonym  foto
4
Na rozgrzaną patelnie dać wszystkie składniki z miski , dodać przyprawy oraz ketchup i wymieszać. Podsmażać aż mięso będzie gotowe.
Krok 4 - Przekładane z mięsem mielonym  foto
5
Ciasto rozwałkować i wykrawać dowolne kształty różnej wielkości.
Krok 5 - Przekładane z mięsem mielonym  foto
6
Na wykrojone ciasto dajemy farsz i przykrywamy drugim ciastem.
Krok 6 - Przekładane z mięsem mielonym  foto
7
Następnie dać na posmarowaną blaszkę i wstawić do piekarnika na około 20-30 minut w temperaturze 170-190 stopni.
Krok 7 - Przekładane z mięsem mielonym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.06.2017 09:51
fajny pomysł
Jagódka77 12.03.2017 19:39
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak