Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z fasolki szparagowej

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
cebula 2 szt
marchew 3 szt
pomidor 2 szt
pieczarki 300 g
papryka czerwona 1/2 szt
kiełbasa 400 g
ketchup 100 ml
koperek 1/2 pęczku
Papryka słodka mielona Prymat
majeranek
sól i pieprz
czosnek 2 ząbki
woda
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z fasolki szparagowej

Fasolkę szparagową myjemy, odkrawamy końcówki, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki kroimy w półplasterki i dusimy do odparowania wody. Pomidory sparzamy we wrzątku, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy marchewkę, wlewamy ok. 1/2 szklanki wody i dusimy do miękkości i odparowania wody. Dodajemy fasolkę, kiełbasę, pieczarki, pomidory i paprykę i chwilę razem dusimy. Dodajemy ketchup i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na koniec doprawiamy do smaku papryką słodką, majerankiem, solą i pieprzem oraz dodajemy posiekany koperek. Dusimy jeszcze przez chwilę. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 23.08.2016 11:48
Bardzo lubię takie dania :)
sezamek 23.08.2016 10:12
lubię takie dania
Ania321 23.08.2016 10:10
Smaczne danie :)
Maridka19 23.08.2016 08:12
Pyszna propozycja :)
ilka01 23.08.2016 07:45
super pomysł :)
Krzysztof15 23.08.2016 06:03
bardzo lubię
MagdalenaIC 22.08.2016 22:30
Uwielbiam leczo w każdej postaci. Z fasolką też robię :)
gosia1988 22.08.2016 22:29
Lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak