Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Semifreddo truskawkowo-jagodowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 300 g
cukier puder 4 łyżki
truskawki 500 g
jagody 150 g
bezy 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Semifreddo truskawkowo-jagodowe

Połowę truskawek blendujemy na mus a pozostałe kroimy w kostkę. Bezy kruszymy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mus truskawkowy i dokładnie razem miksujemy. Dodajemy pokrojone truskawki, jagody oraz bezy i dokładnie całość mieszamy. Gotową masę przelewamy do keksówki o wymiarach ok. 8 x 21 cm wyłożonej folią spożywczą i zawijamy od góry jak paczuszkę. Mrozimy ok. 6 godzin. Wyjmujemy kilka minut przed podaniem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 24.08.2016 13:54
wygląda przepysznie
Wiesława1 23.08.2016 16:30
Przepyszny deser
Mniam 23.08.2016 11:47
Idealny deser i nie tylko w upalne dni :) Pycha!
sezamek 23.08.2016 10:13
uwielbiam to, podobne robi moja mama :)
Maridka19 23.08.2016 08:13
Lubimy takie deserki :)
miffiss 22.08.2016 22:37
smakowicie wygląda
MAR3STA 22.08.2016 22:24
Pyszny deser
ada.la 22.08.2016 22:17
słodki deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak