Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana grahamka z kiełkami rzodkiewki w masie jajecznej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka grahamka 1 sztuka
kiełki rzodkiewki 1/2 łyżki
jajko 1 klasy M
Sól ziołowa jodowana Prymat szczypta
szczypiorek 1 łyżeczka (posiekanego)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana grahamka z kiełkami rzodkiewki w masie jajecznej

Z grahamki odcinamy dół, a następnie wydrążamy ostrożnie bułkę.

Do miseczki wbijamy całe jajko, dokładnie je roztrzepujemy widelcem. Następnie dodajemy szczyptę soli ziołowej i 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki, wszystko mieszamy. Tak przygotowaną masę wlewamy do wydrążonej grahamki.

Grahamkę wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i zapiekamy do ścięcia się masy jajecznej (około 30 minut, sprawdzamy, np. wbijając widelec w środek czy nasza masa jest odpowiednio ścięta).

Przed podaniem naszą zapiekaną grahamkę posypujemy szczypiorkiem.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak