Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na sałacie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 2 sztuki
ser feta 1/2 opakowania
roszponka 1/2 opakowania
ocet balsamiczny 2 łyżki

Porada

Buraczki najlepiej smakują schłodzone, a ocet balsamiczny można zastąpić sosem sojowym ciemnym. Jest to idealna przystawka, którą można bardzo szybko przygotować.

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na sałacie

Buraki gotuję, a następnie obieram, kroję w cienkie plastry i układam na warstwie sałaty roszponki. Na buraki nakładam ser Feta, a następnie skrapiam octem balsamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 14.02.2017 07:37
ale zdrowe i oczywiście smaczne
Kikiriki 11.02.2017 13:47
Uwielbiam takie smaki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak