Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z podgrzybkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 pojedyncze szt
podgrzybki 10-15 szt
czosnek 1 ząbek
cebula 1 malutka
jogurt grecki 1 duże op.
natka pietruszki
Czosnek suszony Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
mąka pszenna 2 łyżki
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z podgrzybkami

Kroki postępowania

1
Podgrzybki myjemy i gotujemy około 20 minut. Następnie podsmażamy na masełku razem z czosnkiem i posiekaną cebulką.
Krok 1 - Kurczak z podgrzybkami foto
2
Pierś z kurczaka kroimy na kawałki i marynujemy przez około 30 minut w soli i pieprzu.
Krok 2 - Kurczak z podgrzybkami foto
3
Po 30 minutach dodajemy kurczaka do podsmażonych podgrzybków. Mięsko obsmażamy.
Krok 3 - Kurczak z podgrzybkami foto
4
W garnuszku umieszczamy jogurt grecki, przyprawy, posiekaną pietruszkę. Dodajemy pod koniec 2 łyżki mąki. Wszystko mieszamy.
Krok 4 - Kurczak z podgrzybkami foto
5
Jak już mięso jest usmażone dodajemy "sos" i zagotowujemy :)
Krok 5 - Kurczak z podgrzybkami foto
6
Ja swojego kurczaka podałam na pełnoziarnistym makaronie :)
Krok 6 - Kurczak z podgrzybkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak