Biszkopt z 4 jajek

Biszkopt z 4 jajek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 sztuki
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    3/4 szklanki
  • mąka ziemniaczna

    0,5 szklanki
  • woda

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    8 g
  • cukier waniliowy

    8,4 g
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy pod koniec po łyżce wody i dalej ucieramy, aż cukier się rozpuści. Dodajemy pianę, mąki przesiane z cukrem waniliowym oraz proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy składniki drewnianą łyżką. Do wysmarowanej lub wyłożonej papierem do pieczenia formy wylewamy biszkopt. Pieczemy 40 min w temp. 180\'C. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

01.02.2014 11:15
przydatny przepis

czekoladka_m

17.07.2013 13:38
ja robię podobny, tylko nie dodaję wody

RenataZ-et

07.06.2012 12:27
bardzo lubię wszystkie biszkopty

Sylwia56

30.01.2012 23:47
o fajny

Wafelek2601

29.12.2011 00:32
super

Iwusia

03.12.2010 00:22
a jaki pyszny ;)

msmariusz

02.12.2010 09:01
ładny

christopher1

27.08.2010 22:25
Pyszniutki i łatwy

Aleksandra55

27.08.2010 12:11
Dobry biszkopt to jest to :)!

iwa643

26.08.2010 08:04
zawsze taki pieke

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat