Zupka z kapusty włoskiej

Zupka z kapusty włoskiej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1
  • ziemniaki w kostkę

  • marchewka

    3
  • Kostki rosołowe Kucharek

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wstawiamy najpierw całą wędzonkę , marchewkę , jak zacznie się gotować wrzucamy kostki rosołowe, kroimy kapustę w cieniutkie paseczki , dobrze płuczemy, sparzmy i wrzucamy do wędzonki, ścieramy marchewkę dużą i również dodajemy. Następnię wyjmujemy tą wędzonkę w trakcie gotowania i kroimy w kostkę , smażymy,aby były skwareczki, po usmażeniu wrzucamy z powrotem do garnka gotującego się .Wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę , solimy i pieprzymy.I gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

babcia

23.03.2012 08:50
smaczna jak widać

babcia

23.03.2012 08:50
smaczna jak widać

ogi18

02.12.2011 12:48
jeszcze takiej nie jadłem

MAR3STA

23.01.2011 09:56
z włoskiej kapusty jeszcze nie robiłam, trzeba spróbować;)

Natalia/tubisiek

04.09.2010 09:15
pyyyszna :)

Monika193

30.08.2010 08:37
na pewno dobra

Kate131

26.08.2010 08:34
pycha

Margo1

25.08.2010 14:29
W tej zupie podoba mi się to, że czuć zapach i smak w całym domu wędzonkę i kapustkę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat