Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka z kapusty włoskiej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1
ziemniaki w kostkę
marchewka 3
Kostki rosołowe Kucharek 3

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka z kapusty włoskiej

Wstawiamy najpierw całą wędzonkę , marchewkę , jak zacznie się gotować wrzucamy kostki rosołowe, kroimy kapustę w cieniutkie paseczki , dobrze płuczemy, sparzmy i wrzucamy do wędzonki, ścieramy marchewkę dużą i również dodajemy. Następnię wyjmujemy tą wędzonkę w trakcie gotowania i kroimy w kostkę , smażymy,aby były skwareczki, po usmażeniu wrzucamy z powrotem do garnka gotującego się .Wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę , solimy i pieprzymy.I gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 23.03.2012 08:50
smaczna jak widać
babcia
babcia 23.03.2012 08:50
smaczna jak widać
ogi18 02.12.2011 12:48
jeszcze takiej nie jadłem
MAR3STA 23.01.2011 09:56
z włoskiej kapusty jeszcze nie robiłam, trzeba spróbować;)
Natalia/tubisiek 04.09.2010 09:15
pyyyszna :)
Monika193
Monika193 30.08.2010 08:37
na pewno dobra
Kate131 26.08.2010 08:34
pycha
Margo1 25.08.2010 14:29
W tej zupie podoba mi się to, że czuć zapach i smak w całym domu wędzonkę i kapustkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak