Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z dorsza w rabarbarowym sosie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica z dorsza 500 g
ząbki czosnku 2 szt
masło 50 g
cytryna 1 szt
bulgur 100 g
rabarbar 300 g
jagody goji 2 łyżki
wino białe wytrawne 250 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z dorsza w rabarbarowym sosie

Polędwicę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą i pieprzem. Porcjujemy.

Na każdej polędwiczce układamy pokrojony na plasterki czosnek, plasterki masła i plasterki cytryny. Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 25 min.

W tym czasie przygotowujemy kaszę bulgur i sos.

Kaszę przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Do smaku doprawiamy solą, mieszamy z roztopionym masłem.

Rabarbar obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy winem i razem z jagodami gotujemy przez 10 min. Następnie zestawiamy z ognia, lekko studzimy i miksujemy na gładko. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Podgrzewamy cały czas mieszając.

Rybę podajemy z gorącą kaszą i sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 20.08.2016 11:25
dobra ryba
olkaaa 20.08.2016 10:58
kusząca propozycja
Agnieszka-87-25 20.08.2016 08:18
soczyste mięsko
Mniam 20.08.2016 07:36
Wyśmienite połączenie smaków.
Krzysztof15 20.08.2016 06:28
pyszna rybka
Ania321 20.08.2016 00:07
apetyczne danie :)
w mojej kuchni 19.08.2016 23:56
ciekawe połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak