zupa fasolowa

zupa fasolowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    30 dag
  • sól i pieprz

  • czosnek

    1 ząbek
  • ziemniaki

    2-3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę przebrać i namoczyć w wodzie najlepiej na całą noc. Następnie ugotować włoszczyznę ugotować z ziemniakami i fasolą. Dla lepszego smaku można dodać bulionetkę. Na końcu dodać czosnek oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bercik1

21.04.2012 15:23
Uwielbiam takie zupy.

Katarzyna/kate1980

27.10.2010 15:13
komentarz do zdjęcia: zamiast ziemniaczków dałam pęczak ale niestety ta wersja nie bardzo mi smakowała

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat