Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ossobuco

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gicz cielęca 1 kg
pomidory krojone z puszki 1 sztuka
marchew 2 sztuka
seler naciowy 2 sztuka
masło 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
wino białe wytrawne 1 szklanka
sól do smaku 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczka
rozmaryn 1 sztuka
szałwia 4 sztuki
cebula biała 1 sztuka
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Ossobuco

Na patelni z grubym dnem obsmażyć mięso na gorącej oliwie, wyjąć. Na patelnię wrzucić masło, cebulę, marchew i selera - pocięte w drobną kostkę i podsmażyć. Dodać czosnek i gałązkę rozmarynu, listki szałwii a potem pomidory, wino i rosół, zagotować i odparować. Włożyć ponownie obsmażone mięso wyjęte wcześniej i wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego garnka. Wstawić do piekarnika na ok.1,5 godziny. Podawać z chlebem lub kaszą jaglaną. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 19.08.2016 23:37
Już mi się podoba! :D
bertpvd 19.08.2016 23:28
ciekawy przepis
Iwusia 19.08.2016 22:55
wspaniale, wygląda bardzo apetycznie
IKrakowianka 19.08.2016 22:37
wygląda mega apetycznie!
norweska20 19.08.2016 22:28
zapowiada się bardzo smacznie
JulkaTomeczek 19.08.2016 22:08
Ciekawe danie
Wiktoria29 19.08.2016 21:40
wygląda apetycznie, zjadłabym
Renataj 19.08.2016 20:35
Prawdę powiedziawszy to tylko raz miałam okazję spróbować tej potrawy i do dziś pamiętam ten wspaniały smak.
sezamek 19.08.2016 19:27
świetne :)
Ola1young 19.08.2016 18:33
dla mnie pychota :)
Aleksandra/Olcia 19.08.2016 18:08
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak