Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodzianki z twarogiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
mleko ciepłe 1/2 szklanki
drożdże suche 1 opakowanie
jajko 2 sztuki
twaróg 1 kostka
cukier 3/4 szklanki
jagody

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodzianki z twarogiem

W dużej misce umieścić mąkę, suche drożdże, jajka roztrzepać z cukrem, dodać do mąki, wymieszać.

Masę przełożyć na blat i zacząć wyrabiać dolewając letnie mleko.

Wyrabiać do momentu aż ciasto będzie gładkie i zacznie odchodzić od rąk, wtedy ciasto podsypać mąką przykryć ściereczką i zostawić na 1 godz.

Jagody umyć, twaróg pokruszyć (można dodać cukier)

Jak ciasto ładnie wyrośnie rozwałkować na prostokąt, posmarować twarogiem, posypać jagodami następnie złożyć na pół, wzdłuż dłuższego boku, ułożyć na blaszkę ,ostrym nożem pokroić na 12 części.

Posmarować masłem i po 10 minutach wstawić do gorącego piekarnika (180 st.) na 20 minut.


SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 19.08.2016 10:22
Smak dzieciństwa :)
Babeczka35 19.08.2016 08:10
Bardzo takie lubię.
Benita 18.08.2016 23:48
pewnie wszystkie zniknęły w oka mgnieniu
Krzysztof15 18.08.2016 21:49
bardzo smaczne
Wiktoria29 18.08.2016 20:51
musiały być pyszne
Motorek 18.08.2016 20:49
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak