Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Calzone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szkanki mąki 2,5
drożdży 50 g
papryki 100 g
pieczarek 100 g
szynka według uznania
ser mozzarela
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Calzone

Z przesianej mąki dodaj 50g drozdzy,letniej wody oraz dwie łyzki oleju zagniesc ciasto i odstaw do wyrosniecia.Wyrosniete ciasto rozwałkowac na 4 placki.Na kazdym rozłozyc oczyszczona papryke pocieta na paseczki,dodac pociete pieczarki oraz szynke.Całosc skropic oliwa i posypac tartym serem.Placki złozyc na poł.Ułozyc na blasze wyscielonym papierem do pieczenia i piec 25minut w piekarniku nagrzanym 180 stopni za złoty kolor.smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak