Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada z daktyli

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

daktyle 100 g
mleko 3,2% 3 łyżki
kakao 3 płaskie łyżki
sól 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada z daktyli

Daktyle zalać gorącą wodą i zostawić na kilka godzin albo na całą noc, im dłużej postoją tym łatwiej będzie je zmiksować.
Następnie je odcedzić, lekko przyciskając, żeby pozbyć się nadmiaru wody.
Do naczynia włożyć namoczone daktyle, wlać mleko oraz wsypać kakao i sól.
Wszystko zmiskować na gładki krem i przełożyć do czystego słoika.
Przechowywać w lodówce.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 18.05.2017 16:25
Bardzo smaczna :)
Ada-Gaba 09.01.2017 17:58
ciekawy przepis
Patrycja33 17.09.2016 00:25
pyszna i zdrowa czekolada
Ewa Wojtaszko 16.09.2016 17:31
zdrowo i smacznie
trufelek 19.08.2016 21:49
idealna na śniadanko!
kasia.s 18.08.2016 17:17
Koniecznie muszę ją zrobić :)
Mniam 18.08.2016 11:44
Robiłam kiedyś. Bardzo dobra i do tego niskokaloryczna :)
2milutka 18.08.2016 11:38
muszę się na nią skusić
Kuchenka 18.08.2016 11:22
świetna !
luna76 18.08.2016 11:00
wow! koniecznie muszę wypróbować :)
AZgotuj 18.08.2016 09:32
super, muszę zrobić :)
sezamek 18.08.2016 09:24
ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak