Cukinie zapiekane z komosą i pieczarkami

Cukinie zapiekane z komosą i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kasza quinoa

    1/2 szklanki
  • cukinia

    3 sztuki
  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • pieczarki

    200 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • parmezan starty

    4 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

    1/2 łyżeczki
  • papryka słodka mielona

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie przeciąć na pół. Za pomocą łyżeczki wydrążyć gniazda nasienne. Komosę ugotować w 300 ml osolonej wody. Na patelni rozgrzać olej. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smażyć do zrumienienia. Dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, doprawić sosem sojowym, pieprzem, papryką oraz (opcjonalnie) solą. Przesmażoną pierś z cebulą przełożyć do komosy. Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki. Dodać do reszty składników. Cukinie nadziewać farszem i posypać parmezanem. Zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 30 minut. Podawać od razu po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Konczi

27.05.2017 16:58
uwielbiam takie cukinie :)

MonikaW

15.09.2016 21:28
Koniecznie muszę zrobić, bo z komosą nie robiłam nigdy

Babeczka35

18.08.2016 08:21
Bardzo takie lubię.

pestka

18.08.2016 08:16
bardzo smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat