Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z kurczakiem i brzoskwiniami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 120 gram
pierś z kurczaka 1 szt
brzoskwinie 1 puszka
kukurydza 1 puszka
rodzynki 200 gram
olej
Pieprz biały mielony Prymat
sól do smaku
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z kurczakiem i brzoskwiniami

1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Pierś z kurczaka gotujemy około 20 - 30 minut w wodzie ze szczyptą soli, zielem angielskim oraz liściem laurowym i pieprzem, a następnie kroimy ją w kostkę.
3. Brzoskwinie odsączamy na sitku i kroimy w kostkę.
4. Kukurydzę odsączamy na sitku.
5. W misce łączymy ryż, brzoskwinie, kukurydzę, rodzynki, pierś z kurczaka, skrapiamy olejem, doprawiamy białym pieprzem i wszystko delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.02.2017 11:40
na pewno smakuje wybornie
berys18 18.08.2016 12:51
lubię takie sałatki
Iwusia 17.08.2016 23:49
smaczne połączenie składników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak