Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński krem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 200 g
cukier do smaku
sok z cytryny 1,5 łyżki
buraki 4 szt
ziemniaki 3 szt
włoszczyzna z kapustą 1 pęczek
fasola biała Jaś 3/4 szkl
smietana 18% 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt mała
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
sól i pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
woda ok. 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński krem

Fasolę wrzucić do garnka, zalać wodą, odstawić na całą noc. Do tej samej wody dodać, mięso , listek laurowy, ziele angielskie, gotować przez 45 minut.
Następnie dodać, obrane, opłukane, i starte na tarce o dużych otworach warzywa, buraki gotować w całości, dodać sól i pieprz.
Gdy mięso i buraki są miękkie, wyjąć z wywaru, buraki zetrzeć na tarce, mięso rozdrobnić . Kapustę poszatkować, ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać razem z burakami do zupy, gotować.
Cebulę przesmażyć na tłuszczu, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do zupy.
Doprawić sokiem z cytryny, cukrem i koncentratem pomidorowym. Dodać śmietanę, doprawić do smaku. Ugotowaną zupę zmiksować na krem.
Podawać posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 18.08.2016 09:04
Pysznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak