Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówka na biszkopcie

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 7 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1` łyżeczka
kakao 2 łyżki

Krem budyniowy

mleko 1,5 szkl
cukier 4 łyżki
masło 190 g
mąka 4 łyżki pełne

Dodatkowo

aromat waniliowy
masa krówkowa o smaku orzechowym 1 puszka
orzechy włoskie do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Krówka na biszkopcie

Kroki postępowania

1
Biszkopt : Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 30 minut w 175 stop.Przekroić ciasto wzdłuż na pół.
Krok 1 - Krówka na biszkopcie foto
2
Krem budyniowy : Zagotować 0,5 szkl mleka z cukrem i masłem. Pozostałe mleko rozrobić z mąką i wlać na gotujące się mleko, mieszając zagotować, dodać aromat waniliowy, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Krówka na biszkopcie foto
3
Gorący krem budyniowy, wyłożyć na ciasto, przykryć drugą połową ciasta.
Krok 3 - Krówka na biszkopcie foto
4
Wierzch ciasta, posmarować masą krówkową.
Krok 4 - Krówka na biszkopcie foto
5
udekorować połówkami orzechów włoskich.
Smacznego !
Krok 5 - Krówka na biszkopcie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 18.08.2016 11:44
Takim ciastem z chęcią bym się poczęstowała :)
Franciszek 18.08.2016 11:36
pyszne do kawy
luna76 18.08.2016 11:01
moje smaki ! :)
dodi 18.08.2016 10:16
pyszne ciacho
Krystyna32 18.08.2016 09:29
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak