Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulaki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
cukier 0,5 szklanki
0,5 l wody
szczypta soli
kostka margaryny
przyprawa uniwersalna
drożdże 7 dag
cebula 1,5 kg
olej 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulaki

1. z ciepłej wody , drożdży cukru soli odrobiny mąki zrobić rozczyn, jak podrośnie wlać go do mąki dodać jajko i olej wyrobić z tego ciasto jak za luźne dodać mąki , miesić około 15 minut. aż ciasto będzie odstawać od ręki, potem podzielić na 15 kulek niech podrosną.

2. foremkę nasmarować olejem , potem formować okrągłe placuszki i układać na foremce, na środek każdego dać cebulę , jeśli ktoś lubi można pod cebulę dać keczup. piec 15 minut

3. jak przygotować cebulę: na patelni rozgrzać margarynę, dodać grubo pokrojoną cebulę , smarzyć aż złapie rumiany kolor, dodać wegetę i magę i pieprz do smaku. wyłożyć na placki jak ktoś lubi można posypać papryką w proszku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 09.12.2011 15:43
mniam
bejciu24 01.04.2011 22:17
pycha
marta1371 13.03.2011 17:22
smaczne
Aleksandra45 08.03.2011 15:15
uwielbiam cebulakiiiiiiiii
ana00 12.11.2010 19:23
robię podobnie :)
gusia1000 25.10.2010 00:50
Pewnie, zgadzam się.
Justyna223 08.09.2010 17:15
do ulubionych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak