Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURKI W ŚMIETANIE Z KOPERKIEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kurki 500 g
śmietana 18 proc 250 g
cebula 1 szt
koperek 1 pęczek
masło 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: KURKI W ŚMIETANIE Z KOPERKIEM

Kroki postępowania

1
Grzyby dokładnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku.
Krok 1 - KURKI W ŚMIETANIE Z KOPERKIEM foto
2
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie.
Krok 2 - KURKI W ŚMIETANIE Z KOPERKIEM foto
3
Cebulę obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na masełku.
Krok 3 - KURKI W ŚMIETANIE Z KOPERKIEM foto
4
Do cebuli dodać osuszone kurki. Smażyć ok. 20 min.
Krok 4 - KURKI W ŚMIETANIE Z KOPERKIEM foto
5
Ugotowane ziemniaki ugnieść na gładkie puree.
Krok 5 - KURKI W ŚMIETANIE Z KOPERKIEM foto
6
Do grzybów dodać posiekany drobno koperek i śmietankę.
Krok 6 - KURKI W ŚMIETANIE Z KOPERKIEM foto
7
Całość doprawić solą i pieprzem. Gotowym sosem polać puree ziemniaczane.
Krok 7 - KURKI W ŚMIETANIE Z KOPERKIEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 20.08.2016 09:47
uwielbiam!niestety nie moge ich nigdzie kupic:-(
w mojej kuchni 17.08.2016 00:31
moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak