Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg maślany na kaszy jaglanej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 4 sztuki
cytryna
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat
ząbki czosnku 4
suszone pomidory z czosnkiem w proszku
masło klarowane
kasza jaglana 2 woreczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg maślany na kaszy jaglanej

Kroki postępowania

1
Świeże , ogłuszone pstrągi pozbawiamy wnętrzności i głów. Dokładnie myjemy pod wodą.
Następnie kładziemy tuszki pstrąga na ręcznik papierowy i zeskrobujemy łuski.
Krok 1 - Pstrąg maślany na kaszy jaglanej foto
2
Przekładamy ryby na deskę i nacieramy przyprawami na wierzchu i w środku.
Do środka wkładam po gałązce lubczyku , rozcierając go lekko palcami ,aby wydobyć jego aromat. Można użyć suszonego lubczyku lub mrożonego. Pozostawiamy rybę na godzinę w lodówce.
Krok 2 - Pstrąg maślany na kaszy jaglanej foto
3
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane.
Kładziemy po 2 ryby i smażymy po 5 minut z każdej strony. Następnie wyłącz kuchenkę, przykryj pokrywką patelnię i pozostaw na kilka minut.
Krok 3 - Pstrąg maślany na kaszy jaglanej foto
4
Kaszę jaglaną ugotuj tak jak pokazano na opakowaniu. Ugotowaną kaszę podajemy z rybą skropioną cytryną.
Krok 4 - Pstrąg maślany na kaszy jaglanej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 25.04.2017 12:16
smaczne danie
Marta Ryżek-Kalkowska 01.09.2016 22:55
Dziękuję :)
trufelek 31.08.2016 20:39
uwielbiam ryby pod każdą postacią!
Marta Ryżek-Kalkowska 29.08.2016 19:02
dziękuję :)
trufelek 19.08.2016 21:43
Uwielbiam ryby! Wygląda naprawdę zachęcająco! :) Pycha!
Marta Ryżek-Kalkowska 17.08.2016 19:21
dziękuję :)
IZABELA29 17.08.2016 13:01
pyszna rybka
Pani Domu 17.08.2016 12:58
wspaniale się prezentuje
Marta Ryżek-Kalkowska 16.08.2016 23:58
B YŁA SMACZNA, JESZCZE KOLEJNE PSTRĄGI CZEKAJĄ W ZAMRAŻALNIKU NA OKAZJĘ :)
JulkaTomeczek 16.08.2016 23:39
Podoba mi się ten przepis, zjadłabym
norweska20 16.08.2016 23:30
chętnie bym zjadła taką rybkę
Łukasz15 16.08.2016 22:48
Przepysznie wygląda
KORAL 16.08.2016 22:44
Cudownie aromatyczna ryba, też lubię na masełku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak