Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy jablkowo-orzechowe z rodzynkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1 szklanka
mąka pełnoziarnista 1 szklanka
mleko 2% 1 szklanka
woda ciepła 1 szklanka
drożdże suche 1 lyczeczka
cukier brązowy 4 lyzki
sól szczypta
jabłka 4 szt
orzechy włoskie pol szklanki
rodzynki 4 lyzki

dodatkowo

cynamon do posypania
cukier puder do posypania
olej kokosowy do smazenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy jablkowo-orzechowe z rodzynkami

wszystkie skladniki na ciasto wymieszac i dodac obrane i pokrojone w male kawalki jablka.Odstawic ciasto na godzine w cieple miejsce przykryte sciereczka.Natepnie tluszcz kokosowy rozgrzac i smazyc placuszki z obu stron na rumiano.Gotowe racuchy posypac cynamonem i cukrem pudrem.Smacznego:-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 22.08.2016 12:18
prosze bardzo:-) mam nadzieje ze beda smakowaly:-)
Ela15 21.08.2016 16:31
pyszne racuchy
w mojej kuchni 17.08.2016 00:35
zabieram przepis
norweska20 16.08.2016 23:35
racuszki zawsze mile widziane
cukiereczek 16.08.2016 17:03
no i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak