Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z kurczaka w marynacie musztardowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 1 kg
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
miód 1 łyżka
ocet winny 3 łyżki
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka w marynacie musztardowej

Kroki postępowania

1
Pałki z kurczaka umyć, osuszyć i ponacinać. Wrzucić do miski.
Krok 1 - Pałki z kurczaka w marynacie musztardowej foto
2
Dodać musztardę, miód, ocet winny oraz oliwę z oliwek.
Krok 2 - Pałki z kurczaka w marynacie musztardowej foto
3
Wymieszać rękami, aby mięso równomiernie pokryło się marynatą. Wstawić do lodówki na całą noc.
Krok 3 - Pałki z kurczaka w marynacie musztardowej foto
4
Ułożyć pałki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polać marynatą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 4 - Pałki z kurczaka w marynacie musztardowej foto
5
W połowie pieczenia przewrócić udka na drugą stronę i polać resztą marynaty.
Smacznego :)
Krok 5 - Pałki z kurczaka w marynacie musztardowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.08.2016 18:12
chętnie bym zjadła taki obiadek
Agnieszka-87-25 16.08.2016 15:08
smaczne miesko
Wafelek2601 16.08.2016 12:47
Bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak