Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg łososiowy 1 duży filet
oliwa 2-3 łyżki
cząber
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
mięta kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą

Kroki postępowania

1
Rybę dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Krok 1 - Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą foto
2
Przeciąć filet na dwie części. Natrzeć z obu stron oliwą z oliwek, cząbrem, pieprzem cytrynowym i odrobiną soli. Wstawić na godzinę do lodówki, aby się zamarynowała.
Krok 2 - Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą foto
3
Obłożyć rybę świeżymi gałązkami mięty i zawinąć w folię aluminiową.
Krok 3 - Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą foto
4
Ułożyć w naczyniu do zapiekania, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)
Krok 4 - Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak