Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jedwabny kurczak pod chrzanową pierzynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z krrczaka 600 g
mleko 1 l
chrzan tarty 2 łyżki
śmietana 18-procentowa 3 łyżki
marynowane grzybki 3 łyżki
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jedwabny kurczak pod chrzanową pierzynką

1. Kawałki kurczaka wkładamy do głębokiego naczynia i zalewamy litrem mleka, dodajemy łyżkę soli, i zostawiamy na noc w lodówce.
2. Na drugi dzień przekładamy mięso razem z mlekiem do garnka z grubym dnem. Gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Następnie odlewamy mleko
3. , a kawałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą.
4. Podsmażamy na patelni z przyprawami i chrzanem.
5. Pod koniec smażenia dorzucamy marynowane grzybki i śmietanę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 06.12.2010 14:57
Bardzo ciekawy przepis. Do księgi :).
Zofia12 26.08.2010 07:46
mistrzostwo świata!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak