Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruskie gołąbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa mielonego wieprzowe 1 kg
kapusty 1 kg
marchewki 3
cebule 2
jajek 5
olej
mąka
przyprawa uniwersalna Kucharek
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie gołąbki

kapustę pokroić w drobną kostkę, posolić i odstawić potem wydusić. do kapusty dodać mięso mielone , pokrojoną w kostkę cebulę, startą marchewkę na grubej tarce, dodać resztę składników , dobrze wymieszać ze sobą, formować kotleciki, obtoczyć je w mące, obsmarzyć na tłuszczu z obu stron. w garnku do pieczenia mięsa wyłożyć spód liśćmi surowej kapusty układać sztorcem gołąbki, wrzucić trzy ziarenka ziela angielskiego i 4 listki laurowe. Do petelni na których smarzyły się gołąbki wlać 3 szklanki wody dodać 1 kostkę rosołową i zagotować a następnie zalać tym gołąbki, przykryć surowymi liśćmi z kapusty i garnek przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku około 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 15.04.2013 09:55
pyszna propozycja
miki47 21.09.2012 20:45
mniam
manaika 10.07.2012 21:11
już mi się podobają
bami 26.03.2012 21:52
O, to jest ciekawe :)
Koper 19.08.2011 22:23
ale super wygladają
Jaheira11 02.07.2011 23:25
Lubię gołąbki w każdej postaci
Ela15 19.06.2011 20:42
jeśli smakują tak jak wyglądają to rewelacja
Baska Kaska 21.02.2011 08:29
nie słyszałam o takich gołąbkach, ale wyglądają pysznie
gusia1000 11.01.2011 22:46
Nie jadłam nigdy takich ruskich gołąbków. Twoje wyglądają smacznie.
Małgorzata106 13.12.2010 21:12
przepyszne
aguus 25.08.2010 14:29
coś pysznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak