Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z tartych ziemniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

liście kapusty
2 kg ziemniakow
pół litra śmietany 30 %
pół szklanki kaszy mannej
2 duze cebule
pól kostki margaryny
przyprawa uniwersalna
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z tartych ziemniaków

liście kapusty obgotować, usunąć głębie, ziemniaki zetrzeć na tarce , nadmiar soku z ziemniaków odlać , na dużej petelni usmażyć pokrojoną cebulę na margarynie na złoto do niej wsypać starte ziemniaki częściowo odsączone , dodać dwa jajka, kasze manną , przyprawy , dokładnie wymieszać, potem ogrzewać na wolnym ogniu cały czas mieszając , jak ziemniaki będą mieć gęstniejącą postać to zdjąć z ognia. trochę wystudzić , nabierać łyżką dawać na liście i formować gołąbki. na spód żaroodpornego naczynia wyłożyć liście z kapusty, ułożyć na to gołąbki, zalać je śmietaną i góre wyłożyć też liśćmi z kapusty, przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku ok. 2 godzin

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 21.09.2012 20:44
mniam
Kate131 20.11.2011 09:25
dobre
angelusia111 26.10.2011 15:30
Takich jeszcze nie próbowałam...
iknkirke 23.09.2011 20:13
ciekawy przepis
gusia1000 11.01.2011 22:44
Nie dawno je jadłam pierwszy raz i mi nawet smakowały.
Koper 23.12.2010 23:00
Takich jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak