Zielony sos do ziemniaków

Zielony sos do ziemniaków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielona papryka (świeża)

    40 dag
  • ząbki czosnku

    5
  • białe wino

    4 łyżki
  • sok z cytryny

  • olej

    8 ł.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki myjemy i kroimy na kawałki , wkładamy je do garnuszka wraz z nieobranymi ząbkami czosnku i zalewamy wodą , ma być jej tyle aby papryka była zakryta, następnie dodajemy wino i gotujemy aż papryka będzie miękka. Następnie odcedzamy i studzimy , ząbki czosnku obieramy miksujemy z papryką, pomału lejemy olej i wtedy widzimy jak sos robi się gęsty, na koniec możemy dodać sok z cytryny i resztę przypraw.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marzena34

21.05.2013 18:55
orginalny,fajne połaczenie składników

kasica2210

28.04.2013 19:36
Szybki i prosty przepis, muszę spróbować :)

babcia

26.03.2012 09:57
super

babcia

26.03.2012 09:57
super

RenataZ-et

04.03.2011 11:43
Świetny sos

ElizaT

17.01.2011 00:55
super zdjęcie

Grażyna13

04.12.2010 21:14
Smakowity !

Monika193

30.08.2010 08:36
z papryczką, pycha

Margo1

26.08.2010 17:28
naprawdę warto zrobić

Malinka

26.08.2010 14:28
Takiego jeszcze nie robiłam...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat