Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone ziemniaki z parmezanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
woda 2 l
sól 2 łyżeczki
olej do smażenia 30 ml
parmezan 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone ziemniaki z parmezanem

Obrane ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Przerzucamy ziemniaki na ręcznik papierowy w celu redukcji nadmiaru oleju. Wykładamy na talerz i posypujemy świeżym parmezanem. Doprawiamy odrobiną soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 16.08.2016 12:13
smaczny pomysł na ziemniaczki
Ewa Wojtaszko 14.08.2016 11:41
schrupałabym :)
Madzai 14.08.2016 10:18
bardzo apetyczne
SzczyptaChili 13.08.2016 23:24
Prosto a jak pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak