Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney z czerwonej porzeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 1 kg
cukier 2 szklanki
ocet 125 ml
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
cebula biała 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney z czerwonej porzeczki

Zasypać cukrem porzeczki i zostawić przez noc.
Następnego dnia przełożyć do garnka, dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz pieprz .
Gotować na bardzo małym ogniu ciągle mieszając i uważać aby się nie przypaliło.
Gdy będzie już dość gęste przełożyć do słoików.
Pasteryzować.
podawać np. do mięsa .
SMACZNEGO !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 14.08.2016 09:46
A moje czerwone porzeczki ptaszki zjadły zanim dojrzały :(
Krystyna32 14.08.2016 09:27
pyszności :)
Edith85 14.08.2016 09:05
Rewelacja :-)
cukiereczek 14.08.2016 07:05
rewelacyjny przepis
norweska20 14.08.2016 00:35
super propozycja
MałaMi89 13.08.2016 23:30
Pyszności w słoiczku :)
kd045 13.08.2016 21:50
lubię takie
Ada-Gaba 13.08.2016 21:36
ciekawy przepis, piękne zdjęcie
bertpvd 13.08.2016 21:19
super przepis
2milutka 13.08.2016 20:50
pysznie!!!!!!!!!!
IKrakowianka 13.08.2016 20:15
wygląda super!
Mniam 13.08.2016 18:24
Bardzo apetyczny dodatek do mięsa ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak