Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 220 gram
pieczarki 170 gram
oliwa 2 łyżki
papryka zielona 1/2
mortadela 8 plastrów
ketchup łagodny 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w warzywach

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy na kawałki. Przekładamy na patelnię i smażymy (na oliwie).
Krok 1 - Mortadela w warzywach foto
2
Następnie do cebuli dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki.
Krok 2 - Mortadela w warzywach foto
3
Również dodajemy pokrojoną w kostkę zieloną paprykę. Całość razem smażymy (przyprawiając do smaku), aż warzywa będą miękkie.
Krok 3 - Mortadela w warzywach foto
4
Do podsmażonych warzyw i grzybów dodajemy plastry mortadeli. Smażymy na wolnym ogniu mieszając.
Krok 4 - Mortadela w warzywach foto
5
Na koniec dodajemy ketchup oraz koncentrat pomidorowy. Całość mieszając podgrzewamy przez chwilę.
Krok 5 - Mortadela w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 13.08.2016 20:23
na pewno pyszne zapomniałam ze jeszcze jest mortadela

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak