Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oszroniony deserek

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 sztuka
mleko 1 i 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 duże łyzki
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1/2 łyżeczki
wrzątek 4-5 łyżek
wiórki kokosowe wg potrzeb

Przepis i sposób przygotowania na: Oszroniony deserek

Galaretkę agrestową rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu i przelewamy do malutkich kokilek, a następnie odstawiamy do całkowitego stężenia..
Żelatynę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do napęcznienia.
Mleko wlewamy do garnka, dodajemy oba cukry i zagotowujemy. W gorącym mleku rozpuszczamy żelatynę i doprowadzamy do zagotowania.
Zastygniętą zieloną galaretkę przekładamy do większych naczynek i zalewamy ją zimnym mlekiem. Po zastygnięciu deserki wyjmujemy na talerzyki i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 16.10.2016 18:50
Ciekawy i apetyczny pomysł.
kasia.s 28.09.2016 11:17
Super pomysł :)
Diana Rusiłowicz 23.09.2016 01:05
Ale pychotka :)
ben-ka 15.09.2016 21:34
Myślałam, myślałam i coś takiego wymyśliłam :)
adelajda 05.09.2016 16:14
smaczny deserek :)
IZABELA29 31.08.2016 09:58
fajne deserek
Patrycja33 24.08.2016 14:38
wyglada ciekawie:-)
Ewa Wojtaszko 19.08.2016 20:15
bardzo smaczny ten deser :)
Beatris 13.08.2016 21:16
Pyszny deserek :)
benka 13.08.2016 19:07
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak