Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z pieczarkową omastą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 200 g
cebula biała 1 szt
natka pietruszki 3 gałązki
sól, pieprz, curry, przyprawa do leczo
olej
kasza gryczana 100 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z pieczarkową omastą

1. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju razem z pieczarkami, następnie dodać ugotowaną kaszę gryczaną i drobno pokrojoną natkę pietruszki.
3. Przyprawić pieprzem, curry i przyprawą do leczo, przesmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.04.2011 00:58
Ciekawe połączenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak