Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki w winnej marynacie na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 1/2 kg
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
ocet 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki
laska cynamonu kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat
pieprz ziarnisty
Gorczyca biała cała Prymat
cukier 2 łyżki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki w winnej marynacie na zimę

Wykonanie:
Wodę zgotować z przyprawami, solą i cukrem, następnie wlać wino i ocet i jeszcze raz zagotować. Kurki opłukać w gorącej wodzie i w osolonym wrzątku gotować przez 20 minut. Po czym grzyby odsączyć, przełożyć do wyparzonych słoików, zalać marynatą i pasteryzować przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 07.10.2016 11:47
świetne kurki
Katarzyna40 16.08.2016 22:30
Taka marynata pasuje do każdego rodzju grzybów. Pozdrawiam
Renataj 13.08.2016 23:40
Interesujący pomysł. Czy do innych grzybków np. borowików taka marynata też będzie pasować ?
halina17 13.08.2016 18:55
Uwielbiam kurki.
sezamek 13.08.2016 16:07
pewnie smaczne
Agnieszka-87-25 13.08.2016 16:03
dobre grzybki
adelajda 13.08.2016 15:05
ciekawy przepis
jagoda5913 13.08.2016 11:12
dobry zapas na później
mirosława4 13.08.2016 10:46
takich jeszcze nie jadłam
Ania321 13.08.2016 10:43
Muszą być pyszne :)
Edith85 13.08.2016 10:37
Jubiler :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak