USZKA Z RYBKĄ I GRZYBKAMI

USZKA Z RYBKĄ I GRZYBKAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    4
  • pół szklanki wody

  • mąka

    0,5 kg
  • 0,5 kg surowego filetu rybnego

  • 15 dag suszonych grzybów

  • cebule

    2
  • margaryna

    15 dag
  • przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • bułka tarta

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Zagnieść ciasto ( musi być twardsze niż to na pierogi) zrobić farsz : ugotować grzybki następnie odcedzić zimne zmielić wraz z surową rybą. Usmarzyć na złoto cebulkę na margarynie. wszystkie składniki połączyć ze sobą i przyprawić ( farsz ma być dobrze przyprawiony)

2. Ciasto cieniutko rozwałkować , wykrawywać małe kwadraciki dawać w środek farsz i sklejać na uszka. gotować w solonej wodzie . Podawać z czerwonym barszczem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wiola333

18.11.2012 13:16
Wg mnie wszystko jest ok, opis jest w jak najlepszym porządku.

Mysiunia

15.11.2012 20:52
Zdjęcie apetyczne i barszcz na pewno pyszny, ale opis mało staranny i niedokładny niestety

gusia1000

10.01.2011 00:30
Świetne są takie uszka z barszczem.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat