GALARETKA DROBIOWA

GALARETKA DROBIOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    2 kg
  • marchewka

    3 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • liście laurowe 4 sztuki

  • czosnek 8 ząbków

  • pieprz, sól, Przyprawa uniwersalna kucharek.

  • 2 kostki rosołowe

  • żelatyna

    100 g
  • woda

    5 l
  • ziele angielskie całe

    6 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować kurczaka z jarzynami i dodać liście , kostki rosołowe i ziele, odcedzić , mięso z kurczaka oddzielić od kości i pokroić , wrzucić do rosołu ,żelatynę wcześniej namoczoną w pół szklanki zimnej wody dodać do galarety przyprawy i zagotować, na końcu dodać rozdrobniony czosnek, lekko ostudzić i przelać do dowolnych pojemników, wstawić do lodówki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota59

06.02.2013 11:43
przepadam

miki47

11.10.2012 16:10
pycha

Kate131

09.12.2011 09:42
pycha

gusia1000

10.01.2011 00:28
Też ją lubię i polecam.

Przemek4

25.08.2010 22:45
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat