Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniowa fantazja

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

7 jajek
1 szklanka cukru
5 łyżek mąki pszennej
2 łyzki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
25 dag siekanych orzechów
5 białek
1 niepełną szklankę cukru
1 łyżkę miodu
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 pełna łyżka proszku do pieczenia
1 i 1/2 szklanki mleka
cukier waniliowy 1
16 dag cukru
3 łyżki mąki ziemniaczanej
kostka masła 1

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowa fantazja

1. placek I : ubić pianę , dodać cukier, następnie po jednym żółtku. mąkę wymieszać z proszkiem i i kakaem. po upieczeniu przekroić na dwie części.

2. Placek II : 5 białek ubić na pianę z cukrem, dodać miód na koniec mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać i upiec

3. masa: zagotować mleko z cukrem waniliowym i cukrem zwykłym , do pół szklanki mleka dodać 5 żółtek i 3 łyżki mąki ziemniaczanej wymieszać ugotować budyń. masło utrzeć z zimnym budyniem przekładać ciasto. placek ciemny-masa-dżem i wiśnie-placek orzechowy-masa dżem i wiśnie- placek ciemny, polać dowolną polewą i udekorować wiśniami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 30.05.2012 22:31
Bardzo smakowicie się prezentuje
bami 10.11.2011 01:41
Ależ smaczne ciasto! :)
Jaheira11 26.09.2011 23:33
ale apetyczność- palce lizać :)
iknkirke 26.05.2011 11:24
pycha
miki47 07.03.2011 15:37
pycha
Sarenka 14.02.2011 18:18
Robilam oastatnio zblizony smakowo tort na urodziny meza. Super smak, pozdrawiam!
miki47 06.02.2011 09:23
pychota
gusia1000 09.01.2011 23:16
Ciasto warte uwagi.
katarzynka455 29.10.2010 18:14
super fajne
edyta18-20 27.09.2010 11:29
ja też chcę, ale pyszne ciacho
Justyna223 15.09.2010 19:57
poprosze o kawalek
christopher1 27.08.2010 22:26
Uwielbiam
aguus 25.08.2010 14:30
jaki ładny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak