racuchy z kwaśnego mleka

racuchy z kwaśnego mleka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kwaśne mleko

    1/2 l
  • mąka pszenna

    40 dag
  • jajka

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • tłuszcz

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać. Mleko z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia i solą wybijać trzepaczką na gładką masę. Ciasto powinno mieć konsystencję kwaśnej śmietany. kłaść na rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron. Podawać na gorąco posypane cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Gosia20

09.05.2012 13:30
takie moja babcia robiła...pycha

Adamorek

17.03.2012 16:42
dobra sprawa

ewaa

27.02.2012 17:00
pyszności

zdzislawa2

19.02.2012 15:40
wyborne

szajba2

01.01.2012 16:15
super

Barbara55

09.12.2011 11:13
super

malaczarna23

18.08.2011 10:01
pyszne

Andzia1977

24.07.2011 19:39
do tego śmietana z cukrem i pyszotka

ronald88

22.06.2011 08:53
super

Jaheira11

12.06.2011 23:14
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat