Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczki z oczkiem jajecznym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 szt./średni
jajka przepiórcze 3 szt.
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczki z oczkiem jajecznym

Wykonanie:
Kabaczka umyć, obrać i pokroić w krążki o grubości 2 cm. Wydrążyć pestki, oprószyć solą, pieprzem, papryką i ziołami. Panierować w mące , roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron i pod koniec smażenia wbić po jednym jajku do każdego otworu kabaczka. Dosmażyć na bardzo wolnym ogniu do ścięcia białka, oprószyć solą i pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 07.10.2016 11:47
świetnie sie prezentują
w mojej kuchni 12.08.2016 12:36
dobre danie do zjedzenia
Mniam 12.08.2016 10:57
Oj, zjadłabym :)
ben-ka 12.08.2016 09:48
Mnie by smakowały :)
Iwusia 11.08.2016 22:52
super przepis
agnieszka214 11.08.2016 22:01
kabaczki bardzo lubie
MAR3STA 11.08.2016 21:21
Apetyczne danie
ilka01 11.08.2016 20:58
ciekawy pomysł
Motorek 11.08.2016 20:31
bardzo fajny pomysł
Urszula Świeca 11.08.2016 20:04
Pomysłowe danie.))
Stenka 11.08.2016 19:49
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak