Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy mielone nadziewane śliwką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
kajzerka 1 sztuka
mleko 100 ml
jajko
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
ząbek czosnku
woda 100 ml
suszone śliwki kalifornijskie 1 opakowanie
olej do smażenia
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy mielone nadziewane śliwką

Bułkę kajzerkę zalewamy mlekiem, aby zmiękła. Następnie dodajemy bułkę oraz przeciśnięty czosnek do mięsa razem z pozostałymi składnikami. Zagniatamy i pozostawiamy na 30 minut aby mięso odpoczęło i nabrało smaku. Po tym czasie z mięsa robimy kulki ,a do każdej wkładamy po jednej śliwce. Zlepiamy i tak przygotowane klopsy kładziemy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy po kilka minut z każdej strony na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.02.2017 12:26
bardzo dobre
Marta Ryżek-Kalkowska 01.09.2016 23:23
Jej to koniecznie zrób, bo są smaczne.
trufelek 19.08.2016 21:45
Muszę wypróbować taką opcję! Brzmi zachęcająco! :) ze śliwką jeszcze nie próbowałam klopsików.
Marta Ryżek-Kalkowska 11.08.2016 22:06
Bardzo dziękuję :)
Beatris 11.08.2016 17:45
Pyszne kotleciki, lubię połączenie mięska z owocami :)
Ewelina1991 11.08.2016 15:39
pyszne mięsko
olkaaa 11.08.2016 11:54
bardzo fajne
Malinka 11.08.2016 10:21
Smaczne połączenie i pyszny obiadek :)
RenataZ-et 11.08.2016 09:23
bardzo smaczne
gosia56 11.08.2016 09:02
na pewno pyszne ;)
Babeczka35 11.08.2016 07:08
Smacznie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak