Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z bułką i jajkiem sadzonym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
jajko 4 szt
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z bułką i jajkiem sadzonym

Umyć i oczyścić fasolkę szparagową. Wrzucić ją do wrzącej, osolonej wody i ugotować do miękkości, około 10-15 minut. Odcedzamy.
Roztopić masło na patelni, wsypać bułkę tartą i smażyć, aż się zarumieni. Wymieszać fasolkę z bułką. Nałożyć na talerze. Usmażyć jajka sadzone i ułożyć na fasolce.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 10.08.2016 17:03
Takie jedzonko bardzo lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak